Pyszna sałatka z kurczakiem wędzonym

Pyszna sałatka z kurczakiem wędzonym

Data publikacji: ID: 6584bfb177e24

Szukamy często fajnych przepisów, dzięki, którym moglibyśmy urozmaicić sobie obiad, romantyczną kolację czy na przykład spotkanie w gronie przyjaciół. W dodatku wydaje nam się, że gotowanie jest czasochłonnym zajęciem i nie mamy w tym kierunku zdolności, więc po prostu porzucamy myśl o gotowaniu i idziemy na łatwiznę – kupujemy dania gotowe i odgrzewamy je w piekarniku czy w mikrofalówce. Czasami natomiast możemy połączyć zdrowe jedzenie z tym już gotowym i może nam wyjść naprawdę bardzo pożywne i ciekawe danie.

Przepyszna sałatka z kurczakiem

Niezwykła propozycja może się okazać sałatka z kurczakiem wędzonym. Jest niesamowicie szybka w przygotowaniu do tego pyszna. Wystarczy mieć zawsze w spiżarni potrzebne do je wykonania produkty i dzięki temu w sytuacjach kryzysowych nigdy nie będziemy czuli głodu, ponieważ w pięć minut będziemy mogli przegotować danie, któremu nikt się nie oprze. Jednak uwaga – nasza sałatka z kurczakiem wędzonym musi być zjedzona zaraz po przygotowaniu, ponieważ potem traci walory smakowe i estetyczne.

Natomiast odgrzewanie i przechowywanie kompletnie nie wchodzi w grę. Jest to spowodowane tym, że niektóre składniki są smaczne tylko na ciepło. Aby powstała sałatka z kurczakiem wędzonym musimy kupić wędzonego kruczka. W sprzedaży jest mnóstwo proszki uwędzonego kurczaka – z przyprawami i bez. Możemy kupić udko, skrzydełka, piersi lub kruczka w całości. Do naszej potrawy najlepiej będzie jednak pasowała pierś, więc taką kupujemy.

Dobre i smaczne przyprawy

Czy będzie z przyprawami, czy bez – to już od ans zależy. Taka pers należy pokroić w kostkę lub w cienkie paseczki. Przekładamy ją do miseczki. Jeśli jemy sami, to kilka nam wystarczy. Jeśli zaś przygotowujemy dla naszej całej rodziny, to zapewne będziemy musieli skroić wszystko, co mieści się w opakowaniu. Potem kroimy warzywa, które mamy pod ręką – czyli na przykład pomidory lub ogórki.

Jednak, jeśli to był dla nas ciężki tydzień lub spędziliśmy szalony dzień w pracy, to w naszej spiżarni mogą być tylko produkty z dość długą data ważności. W związku z tym możemy zamiast świeżych warzyw dorzucić do kurczaka kukurydze i czerwoną fasolę czy kiełki fasoli mungo. Taka wkładka będzie na pewno zawierała bardzo dużo białka, dlatego jest dla nas zbawienna w czasie panicznego głodu.

Jeśli te składnikii już mamy, to pora na część główną – makaron. Gotowanie tradycyjnych rurek, kolanek czy spaghetti zajmuje około piętnastu minut. W tym czasie już zdążymy pochłonąć kilak kromek chleba i będziemy już najedzeni, a naszą sałatką po prostu się tylko dopchamy.

Twoja ocena artykułu:
Dokonaj oceny przyciskiem
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close